© 1995-2025 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Sztuka mięsa

Sztuka mięsaSezon 2 | Odc. 3/12

35 minmagazyn kulinarnyPolska2019
Food Network wtorek, 9 grudnia 10:25
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.Tym razem Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację "GierKrówkę", która leży przy słynnej DK1. Lokal prowadzony jest przez młode małżeństwo, które postawiło sobie za punkt honoru dowieść, że jedzenie w przydrożnych zajazdach może być pyszne i zdrowie. Szef kuchni Karol wraz z Tomaszem przyrządzą Poliki wołowe. W kuchni prowadzącego zaś usmażony zostanie bryzol wołowy w panierce i tort boloński.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2019
Czas trwania
  • 35 min