W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.Odwiedzamy ogromną fabrykę w Ohio, w której każdego roku góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do charakterystycznych kwadratowych minikanapek sprzedawanych w sieci restauracji White Castle. Zaglądamy również do kalifornijskich zakładów, w których nowoczesne maszyny obrabiają 1,7 miliona mandarynek na godzinę. Zobaczymy też, jak funkcjonuje duża piekarnia, z której codziennie wyjeżdża 750 tysięcy krakersów w kształcie serc.