W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.W dzisiejszym odcinku przekonamy się, kto dba o to, by lody marki Cold Stone zawsze smakowały wyśmienicie. Poznamy również kolejną amerykańską opowieść z serii od pucybuta do milionera, czyli historię pięciu braci z Wietnamu, którzy stworzyli świetnie prosperującą firmę, udoskonalając starą recepturę francuskich ciasteczek maślanych. Odwiedzimy także targ Pike Place Market w Seattle, gdzie zobaczymy, jak powstają ciasta z krabem.