W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.W dzisiejszym odcinku przekonamy się, jak przygotowywany jest słynny deser serwowany w najstarszej amerykańskiej sieci fast foodów - serniczek na patyku. Każdy z nich jest ręcznie zanurzany w czekoladzie. Następnie odwiedzimy fabrykę w Wisconsin, gdzie olbrzymie ilości mleka przerabiane są w gigantyczny krąg cheddara, ważący ponad dwie tony. Zajrzymy też do piekarni, w której wypieka się ponad 13 tysięcy kilogramów pysznych ciastek zwanych blondie.