W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Sunkist, w których każdego roku jest mytych, woskowanych i sortowanych prawie dwieście milionów kalifornijskich cytryn. Dowiemy się również, jak wygląda przygotowywanie jedzenia dla astronautów. W fabryce w Oregonie w ciągu 18 godzin pikantny gulasz wołowy jest przetwarzany na mrożone danie, idealne do zabrania w przestrzeń kosmiczną. Zobaczymy też, jak powstaje słynne teksaskie ciasto z orzechami pekan.