© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Fabryki smaku

Fabryki smakuSezon 4 | Odc. 25

30 minserial dokumentalnyKanada2015
Nat Geo People poniedziałek, 23 grudnia 11:30
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.Kulisy powstawania makaronu z dodatkami. Tygodniowo produkuje się 6 mln opakowań tego produktu. Z kolei dzięki pomysłowemu zestawowi przygotowanie sałatki Cezar zajmie jedynie pół minuty. Twórcy zdradzą również, ile szarlotek powstaje ze 100 tysięcy jabłek. Na koniec bezglutenowe wielozbożowe muffiny, których co roku wypieka się prawie 40 milionów.
Tytuł oryginalny
  • Food Factory 4
Gatunek
  • serial dokumentalny
Kraj produkcji
  • Kanada
Rok produkcji
  • 2015
Czas trwania
  • 30 min