Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.Wizyta w nowoczesnej fabryce, gdzie produkuje się 1,5 miliarda czekoladowych trufli rocznie. Ponadto kulisy powstawiania bezglutenowych muffinów. Widzowie będą mogli się przekonać, że tradycyjne cukierki cynamonowe nadal cieszą się ogromną popularnością w Stanach Zjednoczonych codziennie powstają ich 73 miliony. Na koniec tajemnica lekkich i kruchych chrupek serowych.