Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.W dzisiejszym odcinku przyjrzymy się powstawaniu ogromnych okrągłych lizaków. Aby nadać im charakterystyczny kształt i wygląd, muszą być one ręcznie skręcane. Dowiemy się również, na czym polega sekret tradycyjnej chińskiej zupy, która cieszy się popularnością od ponad 600 lat. Zobaczymy linię produkcyjną, z której zjeżdża 13 tysięcy czekoladowych jeży na godzinę. Zaglądamy też do zakładu, w którym każdego roku 7 milionów przegrzebków jest owijanych w bekon.