Katarzyna Bosacka będzie wszędzie tam, gdzie się produkuje, fabrykuje, uprawia i... oszukuje. Zwiedzi zaplecza kuchni i sklepowe magazyny. Prześledzi, co dzieje się na taśmie produkcyjnej i na polu uprawnym. Na własnej skórze przetestuje szorty z koenzymem Q10, połknie magiczne suplementy i tygodniami będzie piła sok z buraków. Wyhoduje pleśń na chlebie i bakterie w jogurcie. Ubrudzi tonę koszulek, tylko po to, aby wybrać najlepszy proszek do prania. Wypróbuje także ręczniki na mokrych ciałach polskich pływaków. Katarzyna Bosacka odpowie również na pytania, które najczęściej zadają widzowie.W "Wiem, co jem" wszystko o słodkich gotowcach, czyli ciastach na skróty. Blaty, proszki, śmietany, gotowe cukry i lukry - półprodukty kuszą wszystkich cukierników-amatorów. Prowadząca zdradzi, co tak naprawdę skrywają gotowe biszkopty, rurki czy kremy do przekładania. A w "Wiem, co kupuję" prosto i jasno o żarówkach. Prowadząca podpowie, co wkręcić, by wszystko stało się jasne, a rachunki za prąd nie były postrachem.