clock13:50

Dziś, środa 02.04

ZOBACZ LISTĘ KANAŁÓW
TerazRanoPo południuWieczór
Wszystkie kanałyulubione
Usunięto z Ulubionych
dziecięcefilmowe
Więcej
 
 
 
 
 
Wybierz dostawcę
© 1995-2025 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Voyage en cuisine

Voyage en cuisine

30 minémission
Arte HD piątek, 28 marca 06:20
La soupe a l'anguille, tout Hambourg dans une assiette Depuis les rives de l'Elbe jusqu'au fond de son assiette, Alexis Sarini est parti sur les traces d'un poisson emblématique de la gastronomie et de l'histoire de la ville de Hambourg : l'anguille. Il va a la rencontre du chef Thomas Sampl pour pecher ce poisson et déguster la recette de l'aalsuppe. Pierre Raffard, géographe de l'alimentation, nous dévoile l'histoire de la peche a Hambourg, l'importance des herbes dans l'aalsuppe et les secrets du commerce raisonné de l'anguille. Le gout du pays : Joerg, un Allemand en Géorgie Direction la Géorgie, ou Joerg, né en Allemagne, a posé ses valises depuis 2009. Il prépare a son entourage de la carpe bleue. Il nous parle du supra géorgien, de la nature géorgienne et des plats qui lui rappellent des souvenirs de son enfance en Allemagne. A vos marmites ! Pour les plus gourmands, on vous propose une recette de aalsuppe, facile a reproduire chez soi. Enfilez votre plus beau tablier ! ___________________________ La recette de la soupe a l'anguille Découvrez la recette de la soupe a l'anguille, plat classique du nord de l'Allemagne. Ingrédients pour 4 personnes : 1 jarret de porc 3 l d'eau 400 g de morceaux d'anguille 125 g de pruneaux 125 g d'abricots secs 1 bouquet garni 2 branches de céleri 1 petit céleri-rave 4 carottes 300 g de petits pois 1 oignon 1. c a s. de sucre 2 c. a s. de vinaigre de cidre vin blanc thym sarriette ciboulette persil sel et poivre Préparation : Mettez le jarret de porc dans une casserole. Ajoutez trois litres d'eau et portez a ébullition. Laissez cuire deux heures. Épluchez les légumes, et ajoutez les fanes de céleri et les épluchures de carottes au bouillon. Mettez les fruits secs dans un bol, et recouvrez-les de vin blanc. Laissez tremper le temps de préparer les autres éléments. Filtrez le bouillon de viande et réservez. Faites revenir les légumes dans du beurre. Déglacez avec le vin blanc dans lequel les fruits ont trempé. Ajoutez a la soupe les pruneaux, les abricots et le vinaigre. Désossez la viande de porc, coupez-la en cubes et ajoutez-la a la soupe. Ajoutez les herbes aromatiques hachées plus ou moins finement selon votre gout. Salez et poivrez. Ajoutez les filets d'anguille coupés en morceaux a la soupe, et laissez cuire a feu doux 15 min avant de servir.
Gatunek
  • émission
Czas trwania
  • 30 min
Pokaż więcej

Cenimy Twoją prywatność

Pilot WP jest częścią holdingu Wirtualna Polska.

Kliknij "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU", aby wyrazić zgodę na korzystanie w Internecie z technologii automatycznego gromadzenia i wykorzystywania danych oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Wirtualną Polskę, Zaufanych Partnerów IAB (880 partnerów) oraz pozostałych Zaufanych Partnerów (405 partnerów) a także udostępnienie przez nas ww. Zaufanym Partnerom przypisanych Ci identyfikatorów w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, które wskazujemy poniżej. Możesz również podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody Wirtualna Polska, Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy będą przetwarzać Twoje dane osobowe zbierane w Internecie (m.in. na serwisach partnerów e-commerce), w tym za pośrednictwem formularzy, takie jak: adresy IP, identyfikatory Twoich urządzeń i identyfikatory plików cookies oraz inne przypisane Ci identyfikatory i informacje o Twojej aktywności w Internecie. Dane te będą przetwarzane w celu: przechowywania informacji na urządzeniu lub dostępu do nich, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru reklam, tworzenia profili związanych z personalizacją reklam, wykorzystania profili do wyboru spersonalizowanych reklam, tworzenia profili z myślą o personalizacji treści, wykorzystywania profili w doborze spersonalizowanych treści, pomiaru wydajności reklam, pomiaru wydajności treści, poznawaniu odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł, opracowywania i ulepszania usług, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru treści.


W ramach funkcji i funkcji specjalnych Wirtualna Polska może podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Cele przetwarzania Twoich danych przez Zaufanych Partnerów IAB oraz pozostałych Zaufanych Partnerów są następujące:

  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru reklam
  3. Tworzenie profili w celu spersonalizowanych reklam
  4. Wykorzystanie profili do wyboru spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profili w celu personalizacji treści
  6. Wykorzystywanie profili w celu doboru spersonalizowanych treści
  7. Pomiar efektywności reklam
  8. Pomiar efektywności treści
  9. Rozumienie odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł
  10. Rozwój i ulepszanie usług
  11. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru treści
  12. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
  13. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści
  14. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich

W ramach funkcji i funkcji specjalnych nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy mogą podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Dla podjęcia powyższych działań nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy również potrzebują Twojej zgody, którą możesz udzielić poprzez kliknięcie w przycisk "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Cele przetwarzania Twoich danych bez konieczności uzyskania Twojej zgody w oparciu o uzasadniony interes Wirtualnej Polski, Zaufanych Partnerów IAB oraz możliwość sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu znajdziesz w ustawieniach zaawansowanych.


Cele, cele specjalne, funkcje i funkcje specjalne przetwarzania szczegółowo opisujemy w ustawieniach zaawansowanych.


Serwisy partnerów e-commerce, z których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody znajdziesz tutaj.


Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać wywołując ponownie okno z ustawieniami poprzez kliknięcie w link "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu.


Pamiętaj, że udzielając zgody Twoje dane będą mogły być przekazywane do naszych Zaufanych Partnerów z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.


Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia, przeniesienia przetwarzania danych, złożenia sprzeciwu, złożenia skargi do organu nadzorczego na zasadach określonych w polityce prywatności.


Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W celu zmiany ustawień prywatności możesz kliknąć w link Ustawienia zaawansowane lub "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu w ramach których będziesz mógł udzielić, odwołać zgodę lub w inny sposób zarządzać swoimi wyborami. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.