Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i zawody. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.Czworo mieszkańców Warszawy bierze udział w kulinarnej rywalizacji. Przy jednym stole zasiądą: Anna Hofman, która na co dzień wraz ze swoim partnerem prowadzi firmę zajmującą się produkcją lodu, Dominika Naborowska - kelnerka, twórczyni projektu społecznego SwapMnie, Krzysztof Wasiuk - fotograf ślubny, oraz urzędnik i miłośnik wyścigów konnych - Jarosław Pycior. Widzowie poznają oryginalne przepisy na: "Seks na pierwszej randce", "Kaczkę dziwaczkę", "Kremową perkusję pterodaktyla" oraz "Jesienny liść".