Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. W szóstej edycji programu gotować będą między innymi mieszkańcy: Warszawy, Łodzi, Bielska-Białej, Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego i Częstochowy.Odważni i kreatywni mieszkańcy Radomia przygotują cztery kolacje według własnego pomysłu. Przy jednym stole zasiądą: Anna Jarecka - fotoreporterka gazety codziennej, Sylwia Sulima - właścicielka gabinetu kosmetycznego, Rafał Tatarek - dyrektor sprzedaży i marketingu w firmie medialno-reklamowej oraz Krzysztof Piątek - właściciel salonu fryzjerskiego. W programie zdradzą oni, jak przygotować idealną polędwicę Wellington, aromatyczną "Warzywną głębię ostrości", wykwintne "Brazylijskie perły w mango" oraz tajemniczą "Pigi a la Polonia".