Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. W szóstej edycji programu gotować będą między innymi mieszkańcy: Warszawy, Łodzi, Bielska-Białej, Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego i Częstochowy.W kulinarnej rywalizacji startują tym razem mieszkańcy Bielska-Białej. Widzowie dowiedzą się, jak przyrządzić "Sałatkę filipińską ze świńskim melonem", "Złoto dla zuchwałych" oraz "Faszerowanego Sycylijczyka". Swoje popisowe dania zaserwują: Aleksandra Łuszczyk - szczęśliwa matka, na co dzień zajmująca się współprowadzeniem firmy organizującej imprezy paintballowe, Gabriela Kliś - tłumaczka języka włoskiego i projektantka wnętrz, Łukasz Kitliński - artysta fotograf oraz Rafał Bier - właściciel Prywatnego Muzeum Broni Pancernej i Militariów.