Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i zawody. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych. Nowością czwartej edycji będą specjalne odcinki: nakręcony w Wielkiej Brytanii i pojedynek kulinarny znanych z mediów osób.Czworo mieszkańców Krakowa staje do kulinarnej rywalizacji. Przez cztery wieczory będą zaskakiwać się pomysłami na wyjątkowe potrawy: architektka Agata Anioł, Agnieszka Krajewska - koordynatorka projektów w centrum kultury, Bartosz Wójcicki - zawodnik futbolu amerykańskiego oraz Tomasz Rachwalski, instruktor tańca towarzyskiego, sędzia turniejowy i właściciel szkoły tańca.