Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. W szóstej edycji programu gotować będą między innymi mieszkańcy: Warszawy, Łodzi, Bielska-Białej, Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego i Częstochowy.W Białystoku w rywalizacji o kulinarne laury staje czwórka ambitnych uczestników. Swoje dania zaprezentują: Sebastian Piwański, współwłaściciel studia budowlanego, Joanna Staniszewska, specjalistka do spraw BHP, Sylwia Świsłowska, prowadząca własną mobilną szkołę tańca, oraz Paweł Danilczuk, właściciel firmy sprzedającej urządzenia klimatyzacyjne oraz kierowca rajdowy. Na stole pojawią się potrawy ich autorstwa, skrywające się pod nazwami: "Zima w Wiedniu" z waniliowym akcentem, czekoladowy "Francuski pocałunek", gruszkowa "Rajdowa faworytka" oraz bananowy "Uśmiech Adama" ze szczyptą imbiru.