Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.Każdemu zdarzają się takie momenty w życiu, gdy trzeba zacisnąć pasa i zminimalizować wydatki. Wcale nie oznacza to, że trzeba rezygnować z pysznego jedzenia. Tanio może również znaczyć pysznie, co udowadniają prowadzące. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować puszyste purée warzywne z odświeżającym sosem z natki. Poznają też przepis na sycący i aromatyczny gulasz fasolowy. Propozycją na deser będą pyszne naleśniki z twarogiem i karmelizowanymi owocami.