© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2018
TVP Rozrywka wtorek, 7 maja 08:20
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Wyruszając na wycieczkę, warto mieć ze sobą coś do zjedzenia. Przy odrobinie dobrych chęci z kilku prostych składników można przygotować pożywne danie. Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Mistrz kuchni udowodni, że istnieje wiele produktów, które nie wymagają długiej obróbki cieplnej, m.in. kasze, niektóre ryby czy mięsa. Wystarczy je zalać wrzątkiem i są już gotowe do spożycia. Karol najpierw zaprezentuje coś w rodzaju paprykarza z wędzonym pstrągiem i kaszą z komosy ryżowej. Drugą propozycją jest gulasz z tofu i ciecierzycy. Ostatnią pozycją w menu będzie szybka zupa rybna z dorsza i tofu.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2018
Czas trwania
  • 25 min