© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2024
TVP Rozrywka poniedziałek, 20 stycznia 07:15
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.W leśnej kurpiowskiej chatce Karol Okrasa przygotuje oryginalne potrawy z indyka. Pierwszą propozycją będzie zupa gulaszowa ze skrzydeł indyczych z ciecierzycą i pomidorami. Następnie kucharz przyrządzi szybki pasztet z żołądków indyczych z jabłkiem i porem. Trzecią potrawą będą delikatne uda indycze duszone w kurpiowskim piwie jałowcowym.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2024
Czas trwania
  • 25 min