© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2014
TVP 3 sobota, 1 lutego 06:30
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Karol odwiedza Karkonosze, gdzie na ferie przyjeżdża mnóstwo narciarzy, turystów i amatorów uzdrowisk. Kucharz udaje się na nartach do schroniska Kamieńczyk, w którym przygotowuje dwa dania z jagnięciny. Na pierwszy ogień idzie gulasz we własnoręcznie przygotowanym sosie w stylu curry, długo duszony w kociołku. Na drugie danie Karol przygotowuje grillowane combry jagnięce podane z musem z kalafiora i sałatką z czarnej soczewicy.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2014
Czas trwania
  • 25 min