© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

24 minmagazyn kulinarnyPolska
TVP Rozrywka poniedziałek, 23 grudnia 07:55
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Karol Okrasa tym razem odwiedzi ruiny Wilczego Szańca na Mazurach. Zespół bunkrów w czasie II wojny światowej był główną siedzibą Adolfa Hitlera. Prowadzący w tym odcinku przygotuje m.in. szmurkul, czyli duszoną kapustę z cebulą, grzybami i marynowanymi udkami z kurczaka. Widzowie poznają też przepis na dzyndzałki oraz plińce z pomoćką.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Czas trwania
  • 24 min