Magda Gessler zna receptę na sukces. Jej talent, poczucie smaku, determinacja i doświadczenie pozwoliły zrewolucjonizować setki restauracji, a przede wszystkim sposób myślenia o biznesie u nawet najbardziej opornych właścicieli. W kolejnym sezonie Magda Gessler nie będzie narzekać na nudę. Skonfrontuje się z najtrudniejszymi do tej pory rewolucjami. Przemierzy setki tysięcy kilometrów, by ocalić przed bankructwem podupadające lokale. Odwiedzi restauracje m.in. w Pile, Bolesławcu i Sandomierzu.Sabina i Mirek przez 30 lat mieszkali w Niemczech, gdzie pracowali w gastronomii. Kiedy ich dorosłe dzieci usamodzielniły się, kobieta postanowiła zrealizować swoje marzenie o powrocie do Polski. Namówiła męża, żeby otworzyli własny lokal na Kaszubach, w letniskowej wsi Borowo. W restaurację zainwestowali całe oszczędności, wierząc, że zapewni im ona dochód na resztę życia. Jednak prowadzenie lokalu przynosi wyłącznie straty. Brak pieniędzy i ciągłe problemy zaczęły niszczyć udane dotąd małżeństwo. Mirek planuje powrót do Niemiec, a Sabina oskarża się o zniszczenie ich związku i utratę oszczędności.