Czas na nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Jesienią, w kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju, ratując przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Widzowie przekonają się, czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wreszcie kolejnym bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.Magda Gessler odwiedza niewielką Czarną Dąbrówkę na skraju Kaszub. W malowniczej scenerii jest położona restauracja pod szyldem Cooking and Events. Dla właściciela, Sebastiana, to spełnienie marzeń. Chcąc rozpocząć działalność, zainwestował w remont lokalu pół miliona złotych. Koszty miały się zwrócić dzięki imprezom okolicznościowym. Kontrakty opiewały na kwotę 460 tysięcy złotych. Niestety, żadna z nich się nie odbyła, ponieważ przyszła pandemia, a potem inflacja. Prowadzenie biznesu kosztuje go nawet 30 tysięcy złotych miesięcznie, podczas gdy dzienne obroty wynoszą 44 złote. Sebastiana wspiera mama, doświadczona kucharka. Choć sama jest poważnie chora, boi się o syna, któremu brakuje czasu nawet, by iść do lekarza, gdyż ważniejszy jest dla niego interes. Kulinarna ekspertka stanowi ostatnią deskę ratunku.