Czas na nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Jesienią, w kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju, ratując przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Widzowie przekonają się, czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wreszcie kolejnym bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.W centrum Warszawy, na Mokotowie, Magda Gessler staje na progu Baru Mlecznego. Lokal prowadzi Daniel. Choć lokalizacja wydaje się wymarzona, mężczyźnie tak naprawdę trudno mu zarobić na biznesie. Chce bowiem być dobry, uczciwy, karmić ludzi tanio. Dysponuje jednocześnie niewielką powierzchnią. Ekspertka ma problem nie tylko z restauracją, ale też z samym właścicielem. W jego historię momentami ciężko uwierzyć. Zwłaszcza, gdy narratorem tej opowieści jest 22-latek.