Przez jedenaście sezonów programu Magda Gessler przeprowadziła rewolucje w setkach restauracji w całej Polsce, dokonując metamorfozy i dając lokalom oraz ich właścicielom nowe życia. To jednak nie koniec jej misji. W kolejnej edycji o pomoc poproszą nowi restauratorzy, którzy nie potrafią sprostać licznym wyzwaniom związanym z prowadzeniem własnego biznesu. Magda Gessler rozwiąże również ich problemy osobiste, wiedząc, że nieudane interesy często związane są z brakiem spełnienia w życiu osobistym.Bistro "Obora" otworzyli Waldek i jego życiowa partnerka, Mariola. Oboje nie mieli żadnego doświadczenia w prowadzeniu restauracji. Lokal położony jest przy głównej drodze, a pod sąsiadującymi z nim sklepami parkują samochody - ma jednak niewielu gości. Z pewnością nie zachęca ich menu, na które składają się m.in. "domowe pierogi", udka z kurczaka, flaki, zupa pieczarkowa. Żeby poprawić sytuację restauracji, właściciele zaczęli podawać tanie obiady dnia. Od tamtej pory do "Obory" przychodzili robotnicy. Waldek narzeka jednak na takich klientów. Z kolei na niego narzekają przeciążone pracą kucharki. Przybyła na pomoc Magda Gessler w pewnym momencie sama zwątpi w powodzenie własnej rewolucji.