Magda Gessler zna receptę na sukces. Jej talent, poczucie smaku, determinacja i doświadczenie pozwoliły zrewolucjonizować setki restauracji, a przede wszystkim sposób myślenia o biznesie u nawet najbardziej opornych właścicieli. W kolejnym sezonie Magda Gessler nie będzie narzekać na nudę. Skonfrontuje się z najtrudniejszymi do tej pory rewolucjami. Przemierzy setki tysięcy kilometrów, by ocalić przed bankructwem podupadające lokale. Odwiedzi restauracje m.in. w Pile, Bolesławcu i Sandomierzu.W Bolesławcu przy rynku mieści się zabytkowa kamienica "Pod Złotym Aniołem", a w niej najstarsza w mieście restauracja o tej samej nazwie. Historia lokalu sięga XIV wieku. Od 20 lat zarządza nim pani Basia, której pomaga brat, kucharz-amator. Jednak od pewnego czasu restauracja przynosi straty, a właścicielka czuje się zmęczona, brak jej pomysłu na zmianę i zapału do pracy. Prosi Magdę Gessler o pomoc. Restauratorka odkrywa, że stan lokalu jest tak samo dramatyczny jak poziom wiedzy pani Basi na temat serwowanej tam kuchni.