Nieustraszona restauratorka, Magda Gessler, powraca. Przemierzy ona Polskę wzdłuż i wszerz, ratując upadające lokale. Jej wprawne oko i profesjonalne podniebienie będą rozwiązywać tajemnice niepowodzeń restauratorów. Na kulinarnej mapie w tym sezonie znajdą się między innymi Podkowa Leśna, Rawicz, Włocławek, a także Toruń, Łódź, Kraków i Zielona Góra.W mieście tak dużym jak Warszawa istnieje wiele sposobów na karmienie mieszkańców i turystów. Przyjaciele Paweł i Radek rozpoczęli swoją gastronomiczną przygodę od sprzedaży pizzy z foodtrucka. Po sukcesie postanowili otworzyć niewielką restaurację na Woli, wyposażoną w duży piec opalany drewnem, charakterystyczny dla dobrej pizzerii. Nazwali ją Piccownia, tak samo jak foodtrucka, aby podkreślić, że to ta sama oferta i właściciele. Niestety, lokal nie cieszył się taką popularnością, jakby przyjaciele sobie tego życzyli. Mimo wielkiej wiedzy o pizzy, jedynym ratunkiem okazuje się dla nich Magda Gessler.