© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

25 minmagazyn kulinarnyPolska
TVP 3 Poznań niedziela, 8 grudnia 06:30
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi klasztor benedyktynek w Żarnowcu na Kaszubach. Od 1589 roku siostry organizują tam rekolekcje, oprowadzają wycieczki, zajmują się ogrodem i sadem, a także prowadzą pracownię artystyczną. Szef kuchni przygotuje śledzie w zalewie dyniowej, zupę dziadówkę oraz ciasteczka owsiane.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Czas trwania
  • 25 min