© 1995-2025 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Jakubiak lokalnie

Jakubiak lokalnieSezon 1

25 minmagazyn kulinarnyPolska2013
CANAL+ KUCHNIA HD Dzisiaj, 21 grudnia 23:30
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.W specjalnym odcinku bożonarodzeniowym Tomek zaprezentuje m.in. jak przygotować pierożki gyoza ze szczupakiem w aromatycznym bulionie z pieczonych ryb. Następnie przyrządzi świąteczną szynkę wieprzową, pieczoną ze skórą i podaną z konfiturą jabłkowo-żurawinową. Później zdradzi sposób na comber jeleni.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2013
Czas trwania
  • 25 min