Irlandzka mistrzyni kulinarna Eva Pau jest wielbicielką i propagatorką kuchni Dalekiego Wschodu. Udowadnia, że przygotowanie cenionych na całym świecie azjatyckich dań wcale nie jest trudne i nie zabiera dużo czasu. Pokazuje niezbędne składniki i techniki gotowania. Od bazowych produktów, takich jak ryż i makaron, poprzez warzywa, ryby i mięsa, po wyraziste przyprawy i sosy - przepisy Evy są zarówno przystępne, jak i pełne charakteru.Dziś Eva Pau poda azjatyckie pierożki. Na początek przyrządzi japońskie gyoza z kurczakiem i warzywami. Podsmaży je, żeby były chrupiące na zewnątrz i pełne smaku w środku. Następnie ulepi delikatne chińskie wontony z wieprzowiną, które będzie serwować w aromatycznym rozgrzewającym bulionie. Na koniec na stół trafią puszyste bułeczki bao, wypełnione boczkiem wieprzowym w pięciu smakach.